Butiken har vinterstängt
Tack för året som gått och välkomna tillbaka i mars.

Ni kan beställa beskärning, hembesök och designhjälp via mail här

trädgårdsDesign

Trädgårdsdesign passar dig som vill ha hjälp med planeringen av din trädgård.

Om idéerna har tagit slut kan vi hjälpa dig!

Vi har kunskap och erfarenhet om hur man formger och designar en trädgård. Hos oss kan du komma in och se växter och material i verkligheten. När din ritning är klar kan du lätt få en överblick om vilka växter som ingår i designen.

Våra uppdrag varierar mellan allt från enstaka planteringar, uteplatser och "omöjliga" hörn till hela trädgårdar. Önskemålen varierar från kund till kund, en del vill ha det lättskött men ombonat, andra romantiskt med mycket blommor eller minimalistiskt med raka linjer.

Har du en nyanlagd trädgård? En äldre trädgård som du vill ha mer spännande och lättskött? Har entrén blivit lite tråkig? Eller har du en trädgårdsdröm som du vill förverkliga?
Vi utgår från dina behov och önskemål och skapar en trädgård som passar just dig och din familj.

Så här går det till:

Efter första kontakt ber vi er att skicka material som vi använder som underlag till er ritning:

Bilder på tomt och hus i olika vinklar, en lista över era önskningar – använd gärna vår Checklista – inspirationsbilder och en tomtkarta i skala 1:100.

Checklista

Har ni en platt tomt räcker detta material för att vi ska kunna göra er Trädgårdsritning. Finns det däremot nivåskillnader på tomten och mycket annat att anpassa förslaget efter så brukar det vara bra att börja med ett hembesök.

Prislista

Förberedelser:

Det är viktigt att vi får rätt material.

För att kunna göra en ritning över er trädgård ber vi om en skalenlig tomtkarta i skala 1:100, som antingen lämnas i butik eller postas till oss.
Obs. Det går inte att förstora en tomtkarta i annan skala till rätt storlek via kopiator eller skrivare, utan krävs att man beställer eller själv ritar upp sin tomt. Vi har alltså inte möjlighet att ta emot tomtkarta via mail.

I denna karta markerar ni allt befintligt på er tomt som vi behöver förhålla oss till. Det kan till exempel vara altan, förråd/ skjul, växthus/ uterum, träd och andra växter som ni vill behålla.

Har ni ingen tomtkarta så går det att beställa på stadsbyggnadskontorets kartavdelning på kommunen, eller att rita upp den själv. Har ni en tomtkarta men i annan skala än 1:100 och har inte möjlighet att själva rita om denna så hjälper vi er givetvis med detta. Det ingår inte i våra priser för Trädgårdsritningarna utan debiteras med 950kr/tim.

Nu kan vi skapa din Trädgårdsritning!

ulrica@traslovstradgrad.se

Ljud & Ljus

Ljud- och ljussättning i trädgården

Kom och upplev vår ljudsatta moderna visningsträdgård. Vi är först i Sverige med att ha installerat Sonaces Landscape & Garden ljudsystem. En ljusdesigner har dessutom med hjälp av belysning gjort att stora delar av plantskolan är vacker även när mörkret faller på.

Miljöbild
Miljöbild